ארוחת פוייקה לקבוצות בהזמנה מראש
הפוייקה הינו קדרה עתיקת יומין ייחודית בעיצובה הכדורי הנשענת על שלוש רגליים.
הבישול בסיר מתאים לבישולי שטח על גחלים לוחשות עקב המבנה העגול המפזר את החום בצורה שווה.
הסיר עשויי מברזל יצוק מסוג סגסוגת מיוחדת עם חול מיובש-דבר המקנה לסגסוגת חוזק רב ושטח פנים חלק יותר.
הסיר מתאים לבישול נזיד בשרי או צימחוני שנקרא במקור "פויקהקוס" כלומר סיר קטן ב"אפריקנס".
הבישול בפוייקה הינו חוויתי וה"מטעמים" המקבלים מעולים ויחודיים.
הפוייקה הוא כלי בישול נפוץ בקרב האפריקאנים והגיע מהולנד במאה ה 16 עם המהגרים והתקבל בחום ע"י המקומיים.
יש סברות שהסיר הגיע מרחבי האי הבריטי היות ונמצא גם שם.
הבישול בסיר נמשך מספר שעות על גבי גחלים לוחשות ומבוצע בפתח החממה שבה יושבים המטיילים לאכול.
הירקות שמוכנסים לסיר הינם ירקות שורש טריים מהחווה והאזור ואף את חלקם פגשנו בשדה רק שעות אחדות קודם.
"פוייקה, ב"שביל הסלט"
בתפריט: